الرقاق المصري باللحمة المفرومة
الرقاق المصري باللحمة المفرومة 13-47
المكونات:
مكونات حشوة اللحم المفروم:
500 جرام لحم مفروم
2 حبه بصل مفروم
2 فص ثوم مفروم
حبة طماطم مبشوره
نصف ملعقة صغيره ملح / فلفل أسود
ربع ملعقه صغيرة سبع بهارات
رشة جوزه الطيب
مكونات الشوربة:
4 كوب شوربة ( مرق لحم)
كوب حليب
2 معلقة كبيرة سمنة أو زبدة او مكس
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملح حسب الرغبه
سنحتاج أيضا إلى::
8 قطع رقاق ناشف( يفضل رقاق مخابز )
2 معلقة كبيرة سمنه للتوريق بين الطبقات
2 معلقة كبيرة قشطة من وش الحليب او بلدي ( إختياري)
ملاحظات :
*الرقاق نشتريه من مخبز كويس ونختار السمك الرفيع .
*خليط الحليب والشوربه نشتغل بيه ساخن بيعد عن النار لو الرقاق سمكه رقيق وكل ما يبرد نعيد تسخينه تاني .
*لو مضطرين نستخدم رقاق سميك يبقي نستخدم خليط الشوربة و الحليب وهو بيغلي علي نار هادية نشيل بكرنيب ونصب علي الرقاق علشان منتحرقش.
شاهدي الفيديو للحصول على الطريقة بأدق تفاصيلها والمقادير مضبوطة

شكرا للاهتمام! اذا اعجبتك الوصفة احرص على تقييمها ومشاركتها مع اصدقائك ولا تنسى التسجيل في المنتدى.
صحة وعافية على قلوبكم